Svar på spørsmålsrunden

Hvordan fikk du jobben? (Søknadsprossesen, Intervjuet ect.)

Sendte inn en søknad på Disney's sine hjemmesider. På Disney Culture Representative Program. For å få mer info kan du gå innpå denne linken →  http://disneycareers.com/en/default/ Sendte inn søknad i Mars 2013 deretter fikk vi mail om når vi kunne komme på intervju i Oslo (vet at man kan få intervju over skype også) Noe som var i April/mai? Litt usikker på når det var, men det var iallefall før sommerferien. På intervjuet får du vite informasjon om selve programmet, høre fra folk som har jobbet der tidligere samt et intervju. Du får en oversikt på mail om hvilke ting du kan være forberedt på før intervjuet og hva du kan bli spurt om. Etter Intervjuet fikk man mail om man hadde ''bestått'' intervjuet og at man kan få reisedato når som helst. Eller så kan du få reisedato med engang! (det kommer såklart an på hvilken tidsperiode du ønsker og starte jobben på osv) Du får all informasjon, alle forberedelser som må gjøres og det du må vite på Mail. Jeg synes selv at informasjonen var minimal (hadde aldri hørt om dette programmet før jeg snakket med Wanja om det + at vi fant en del andre bloggere som har skrevet om oppholdet)  lurer du på noe i søknadsprossesen er de behjelpelig over Telefon/Mail.

Må du betale flybilletten selv? - Ja, du må betale alt selv (fly,visum,forsikring osv) her får man ikke akkurat noe gratis. Fullfører du programmet får du utbetalt en bonus på 1000$ 

Må du være flink i Engelsk? - En av kriteriene for jobben er jo at du skal klare å snakke flytende engelsk. Er jo litt kijpt å jobbe i USA hvis engelsk er noe du egentlig ikke liker eller behersker siden du må bruke det på en daglig basis. Men man blir jo såklart utrolig mye mer vant (ikke minst flinkere) med å snakke engelsk når du bor her såklart. 

Jobben (Attraksjonen, Lønn, timer)

Jeg jobber i Attractions (Raiden) - Maelstrom som attraksjonen heter. Det er en båttur i ''vikingbåter'' igjennom ''Norge'', der du kan se blant annet troll,vikinger,nordlys og isbjørner osv. Hadde ingen erfaringer med å jobbe i attraksjon, så tenkte det kunne bli spennende og prøve noe nytt jeg aldri hadde gjort. Vi Jobber 4 dager i uken og har 3 dager fri. Veldig fornøyd med det! Ettersom at hvis du jobber i Merchandise eller Food jobber du 5 og har 2 dager fri. Men jeg skal ikke legge skjul på at vi jobber lange dager som vanligvis er fra 9 til 11 timer. Er du uheldig kan du også jobbe opp til 12 timer (noe jeg har en del erfaringer med) Det er ikke alltid like gøy. Lønninga er heller ikke noe å skryte av (ca. 8 dollar i timen) Lønn får du utbetalt uke for uke. De fleste kommer ikke hit for å tjene/spare penger, så man lever litt uke for uke for pengene, og det går som regel greit. Anbefaler å ha spart opp litt penger på forhånd før du kommer ned hit. Jobber du i Food som servitør er lønnen betraktelig mye høyere! Ettersom at du får tips. Fritid (Miljøet, Boplass, Regler ect.) 

Miljøet på jobb kommer veldig an på hvor du jobber, kan ikke svare på hvordan miljøet er om du jobber i Food eller Merchandise. Men i Raiden vil jeg si at miljøet er bra (har mistet mange som har blitt termet i det siste, noe som er veldig kijpt) I raiden har vi i ny og ne raiden-fester og annet sosialt. Som vi i raiden sier, vi er som en familie!

På fritiden skal jeg ikke legge skjul på at de Norske er kjent for å feste mye (generelt mye festing her hele tiden, uansett hvilken nasjonalitet) For partyglade mennesker er det mye du kan velge imellom her nede. Når du jobber i DisneyWorld blir du kjent med så mange fra forskjellige land og andre steder i Norge, noe som er noe av det beste med og bo her. Vi lever i en sånn liten Disney-boble rett og slett. Besøk de ulike disney-parkene, bading å soling, roadtrips, shopping og whatevs! Orlando er en by med så masse man kan finne på! Etter enhver smak. 

Boplass

Det er 4 ulike Housing complex du kan bo på, som er Vista Way (der jeg bor) Commons, Chatham eller Patterson. Er flest Nordmenn som bor på Vista Way eller Commons nå fortiden. Jeg bor med 4 andre personer akkurat nå, men på Vista Way kan du bo med opp til 5 personer. Bor med ei Norsk,Australsk,Italiensk og ei fra Hongkong. I Leiligheten deler du rom med en annen, og du har 2 bad, kjøkken, stue. Skal du ha Tv ect. i leiligheten må du fixe dette selv, mens ulike møbler som sofa,spisebord og såklart senger er der fra før. Standaren på leilighetene er ikke verdens fineste og beste, men det funker. 


(sry, dårlige google bilder øverst og gamle bilder av soverommet nederst)

Regler

Vi har ulike regler innen Housing der vi bor, og jobbmessig. Der vi bor har vi jo security som er der for sikkerhet, noe som også gjør at det såklart er ulike regler. Et eksempel er f.eks synlig alkohol i underage-leilighet (leilighet for personer under 21, siden 21 er den lovlige alderen for drikking av alkohol her) er ikke lovt, tar security deg med det kan du bli sendt hjem og desverre er dette et tilfelle flere har blitt sendt hjem for. Blir du ''sparket'' ut av Housing, mister du automatisk jobben i DisneyWorld. Og mister du jobben i Disney, mister du automatisk boplassen. Skal ikke gå så veldig mye mer i detalj på de forskjellige reglene. Oppfør deg, bruk hodet og ikke bli tatt for noe dumt du kunne unngått! Stay out of trouble, så går det såklart fint. 

Håper dere fikk svar på det meste av det dere lurte på.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LiseTherese

LiseTherese

19, Malvik

Living life in Orlando,Florida. Working in Walt Disney World.

Kategorier

Arkiv

hits